Close

Frå «Fake News» i Sogndalsdalen til røynda i Sunnfjord

Del innlegg

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

«Ja, då skal du vel skrive eit sånt halv-kleint innlegg i Firda då», var søskenbarnet mitt sin første kommentar til at eg skulle byrje som praktikant hjå Nynorsk avissenter. Og der fekk han jammen heilt rett. Endeleg er tida inne for å vende tilbake til trivselsfylket. Når Sogndal vart for lite, flytta eg til Bergen for å studere. Når eg vart lei av regnet i Bergen, flytta eg til Oslo. Og no som mangelen på fjell i Oslo vart litt for påfallande, passa det perfekt med ein «liten snue» innom Førde.

Som lita laga eg mi eiga avis, der eg ihuga skreiv nyheiter om familiemedlemmer. Ettersom det var nokså lite å rapportere om frå garden heime i Sogndalsdalen, var eg raskt ute med å finne på mine eigne nyheiter. Så ikkje for å skryte, men eg var vel strengt tatt forut mi tid med «fake news».

No gleder eg meg til å verkeleg ta tak i journalistdraumen. Til å skrive om kva som rører seg i samfunnet, bli kjent med Sunnfjord og bli ein god nynorskskrivande journalist. Ikkje minst blir det kjekt å sleppe å finne på mine eigne nyheiter, det er jo eit fæla arbeid å måtte finne på alle desse falske nyheitene, trass alt.

Av Anne Sigrid Timberlid Hundere